TREČIADIENIS, Balandžio 24, 2024        Jūsų IP adresas3.22.181.209        SMS pramogosSMS pramogos
elektroninis paštas failų talpykla
Televizija Internetas Fiksuotas ryšys
NaujienosPagalbaDiskusijosApieKontaktaiSiuntiniai

 

 

Trumpai apie UAB „Roventa“

  • Pirmoji kabelinė TV Mažeikiuose - „Roventa“ savo retransliacijas pradėjo 1990 metų lapkritį.
  • Šiuo metu bendrovė yra Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos bei Lietuvos regiono kabelinės televizijos tinklo narė.
  • UAB „Roventa“ visą parą retransliuoja įvairių šalių respublikines TV programas, ruošia reklaminius siužetus, pateikia skelbimus, svarbią informaciją. Bendrovė yra sudariusi sutartis su D.Britanijos, Rusijos, Vokietijos ir kitų šalių transliuotojais.
  • UAB „Roventa“ daug lėšų skiria moderniai kabelinės televizijos įrangai įsigyti ir darbuotojų kvalifikacijai kelti. Gerinant televizijos signalo kokybę, iki 2006-ųjų metų pabaigos magistraliniai kabeliai būvo pakeisti į optinį tinklą.
  • 2006-ųjų rugsėjo mėnėsį UAB „Roventa“ savo klientams pristatė naujos kokybės paslaugą – skaitmeninę televiziją.
  • Įmonė glaudžiai bendradarbiauja su uždarosiomis akcinėmis bendrovėmis: „S Plius“, „Mikrovisata“, „Terra“, „Balticum TV“, „Elpa ir partneriai“, „Televizijos ir ryšio sistemos“ ir kt.
  • UAB „Roventa“ turi nemažai planų, kuriuos stengsis įgyvendinti netolimoje ateityje. Įmonė ketina toliau plėsti kabelinės televizijos tinklą, naudoti naujausias technologijas bei medžiagas, gerinti retransliuojamų televizijos laidų kokybę.

 

Privalumai ir kompiuterių tinklų technologijos, kurias UAB „Roventa“ yra įdiegusi beveik** visuose Mažeikių miesto daugiabučiuose namuose:

  • Angl. „Per port basis broadcast/multicast storm protection“ - apsauga nuo vienabonentinio arba daugiaabonentinio transliavimo audros pradedant tiesiog pačiu abonentiniu lizdu. Paaiškinimas: tokia apsauga leidžia abonentui išvengti galimų kaltinimų iš kitų vartotojų ar paties IPT (Interneto Paslaugų Teikėjo), kuomet nepatyrę vartotojai užsikrečia virusu, kuris padaro daug žalos aplinkiniams vartotojams, kai dėl užkimšto tinklo ryšys yra nekokybiškas, dinginėja arba visai dingsta.
  • Angl. „Layer 3 switch CPU overload protection“ - tai technologija, kurios pagalba užkertama galimybė deaktyvuoti daugiabučio namo įrangą, kuomet dėl specialiai suformuotų paketų apkraunamas valdomo komutatoriaus centrinis procesorius.
  • Angl. „Port-IP-MAC address protection“ - apsauga, kuri neleidžia piktybiniams Interneto vartotojams vogti iš mūsų klientų Interneto paslaugas. Ši apsauga tiesiogiai sąsajoje su mūsų abonentu leidžia išvengti apsimetinėjimo kitais abonentais. Todėl mūsų abonentai gali būti ramūs, kad Jų Internetu niekas nepasinaudos ir dėl to ryšys Jums niekada nedinginės.
  • Angl. „Cable loop protection“ - itin aktuali apsauga, kuri leidžia išvengti Interneto dingimo visam namui arba net visam mikrorajonui. Paaiškinimas: kuomet neatidus Interneto paslaugų vartotojas tyčia ar netyčia užciklina jo namuose turimą komutatorių. Todėl jeigu daugiabučiame name esanti IPT įranga nepalaiko šios technologijos, tuomet kai yra nors vienas užciklintas komutatorius, visas namas, o gal net mikrorajonas tampa nebefunkcionalus. Ši technologija turi būti įdiegta tiesiog pirminėje sąsajoje su kiekvienu abonentu.
  • Angl. „QOS - Quality Of Service“ - tai serviso kokybės užtikrinimas jau net tiesiog pirminiame taške - t.y. sąsajoje su abonentu! Paaiškinimas: QOS leidžia svarbesniam-relaus laiko srautui (vaizdui ar balsui) turėti prioritetą prieš nerealaus laiko srautą (paštas, ftp, http).
  • Angl. „Multicast support“ - veikiantis daugiaabonentinis transliavimas. Paaiškinimas: daugiaabonentinio transliavimo pagalba galima iš vienos duomenų šaltinio kopijos vienu metu transliuoti-perduoti duomenis neribotam skaičiui abonentų. Tai leidžia abonentui pvz. turinčiam 100 Mbps greitaveikos kanalą padaryti taip lyg jis turėtų pvz. 10000 Mbps kanalą. Esminis privalumas toks, kad tarkim dalį išskirto srauto iš turimo kanalo (tarkim 10Mbps) Jūs galime panaudoti daugiaaabonentiniam transliavimui, o visą likusią 90 Mbps dalį Jūs galite pasilikti naršymui Internete, duomenų siuntimuisi ir pan. O iš tų 10 Mbps galite sukurti savo daugiaabonentinį namų televizijos kanalą, radijo stotį, konferencinį telefonijos ryšį ar pan. Pvz. jeigu Jūs namuose turite aukštos kokybės stebėjimo kamerą (suglaudintą iki 10Mbps Mpeg-2 arba 5Mbps H.264) ir norite, kad vaizdą galėtų matyti 30 Jūsų draugų, Jums, jeigu Jūsų IPT neteikia daugiaabonentinės paslaugos, tektų sunaudoti 300Mbps vien tos kameros duomenų transliavimui Jūsų draugams! O dabar Jūs sunaudojate tik pvz. 10Mbps. Šį priedą prie paslaugų teikia tik tie IPT, kurie turi itin modernų tinklą ir investuoja didžiules lėšas savo Interneto paslaugų abonentų gerovei.
  • Angl. „Arp spoofing prevention“ - tai labai galinga apsauga nuo atvejų, kuomet užkertama galimybė eiliniam piktybiniam abonentui apsimesti "Interneto vartais" (angl. "gateway") ir tokiu būdu perimti kitų abonentų perduodamų duomenų srautą arba net visiškai nutraukti Interneto ryšį.

Pastabos:
* - IP TV gali žiūrėti tik tie UAB „Roventa“ interneto vartotojai, kurie gyvena daugiabučiuose namuose prijungtuose prie šviesolaidinio tinklo. Už IP televiziją joks papildomas mokestis prie abonentinio mokesčio nėra imamas!
** - Ne visuose daugiabučiuose namuose, kuriuos pasiekia šviesolaidinis tinklas, šiuo metu yra įdiegtos aukščiau išvardintos technologijos, nes tai priklauso nuo name esančių abonentų skaičiaus.


Paslaugų tipines sutartis, jų priedus ir taisykles sukeltas į ZIP formato archyvą galite parsisiųsti nuspaudę ...ČIA...
Klientų privatumo politika ...ČIA...

Apie   |   Skaitmeninė TV   |   Regioninė TV   |   Internetas   |   IP televizija   |   Fiksuotas ryšys   |   Kontaktai

Valid CSS!

  Web, reklamos sprendimai: „Reklamos idėjų bankas“